Dodali jsme dva nové - moderní certifikované simulátory ELITE Evolution FNPT II MCC do leteckého výcvikového centra společnosti DSA a.s. v Česku!

Do společnosti DSA a.s. jsme dodali dva nové simulátory řady ELITE Evolution: První z nich je ELITE Evolution S923 FNPT II MCC zajišťující výcvik pro pevné křídlo na letounech King Air B-200 a Piper Seneca III s možností využití jak analogových přístrojů, tak glass cockpitu včetně reálné GPS GTN 750 od společnosti Garmin. Další ze simulátorů je ELITE Evolution S723T reprezentující vrtulník AS355 (F1) Twin Squirrel. Oba simulátory patří k těm nejlepším na trhu v Evropě a to nejen z hlediska certifikace EASA, ale také z hlediska kvality zpracování a variability využití. 

ELITE Evolution S923 FNPT II MCC pro pevné křídlo splňuje certifikaci pro Českou republiku: EASA CS-FSTD(A) a je na něm možné provádět výcvik pilotů v souladu s možnostmi FNPT II MCC - tedy včetně výcviku Multi-Crew Cooperation. Simulátor ELITE Evolution S723T FNPT II MCC pro vrtulník splňuje certifikaci pro Českou republiku: EASA CS-FSTD (H) a opět nabízí obrovské možnosti náletu v souladu s FNPT II MCC klasifikací simulátoru. Oba simulátory byly v tomto týdnu instalovány ve výcvikovém centru společnosti DSA a.s.. Příští týden se chystáme na další týden plný QTG testů a výcviku instruktorů. Simulátor vrtulníku ELITE Evolution S723T je navíc vybaven reálnou avionikou GPS: GARMIN GTN 650, zatímco simulátor pevného křídla pro King Air B-200 a Senecu III umožňuje využití reálné GPS v podobě GARMIN GTN 750. Pevné křídlo umí jak analogové přístroje, tak skleněný kokpit v případě letounu King Air B-200 a Seneca III. RNAV/NPA včetně ostatních druhů přiblížení jsou rovněž součástí standardní výbavy (detailnější podrobnosti uvedeme později). 

POZN: Žluté svislé čáry (páska) na plátně slouží pouze pro naše vlastní kalibrační účely plátna a ustanovení pohledu z kokpitu letounu. Jakmile budou finální fáze ladění dokončeny, žluté značky budou odstraněny.