ELITE Dynamic Control Loading: připravujeme!

Výrobce ELITE Simulation Solutions znamená nekompromisní řešení pro vás simulátor a to jak v případě pevného křídla, tak i rotorů. Značka ELITE dokáže současně pokrýt jak desktopové simulátory pro domácí simulátory, tak zejména certifikované letecké simulátory všech kvalifikačních úrovní sloužící zejména k profesionálnímu výcviku. Tento rok máme pro všechny příznivce této značky připraveno několik inovací z nichž jedna z nejvýraznějších zasahuje mechanizaci hardwareových ovladačů typu ELITE DCL YOKE, ELITE DCL PRO PANEL II, ELITE DCL PRO PANEL III (v přípravě).

Jedná se o plnohodnotnou podporu technologie DCL (Dynamic Control Loading), což v praxi znamená dynamicky proměnlivé síly v řízení. Proměnlivých hodnot, které ovlivňují DCL v praxi, je mnoho. Zmínit můžeme např. vlivy nastavení režimu pohonné jednotky,  proměnlivé podmínky atmosférických vlivů počasí, vlivy centráže a zatížení, ale též aktuální pozice vyvážení, či aktuální pozice úhlu náběhu, apod.). Jednoduše řečeno: v praxi se jedná o sofistikovanou dynamickou zpětnou odezvu ovladačů během řízení každého letounu na příslušném simulátoru. Aktivní odezva však v dynamické rozsahu plně koresponduje s fyzikou letu a nejedná se tudíž o „jakési efekty force feedback“, nýbrž o naprosto autentické rozložení sil v řízení dávající naprosto přesnou zpětnou vazbu během každé vteřiny letu díky aktivním servomotorům elektro-optického přenosu sil v řízení.

DCL nabídneme nov na novém typu leteckých beranů značky ELITE, zároveň nabídneme tuto technologii jako samostatný upgrade pro již stávající majitele konzol ELITE Pro Panel II, zároveň můžeme tuto technologii nabídnout novým zákazníkům konzoly Pro Panel II a současně též budeme tuto technologii implementovat do nově připravovaného produktu Pro Panel III. Kompatibilita je zajištěna na simulátorech kvalifikační úrovně ELITE Pilot (v8.6 a v9.0) od PCATD až do BATD) a také se simulátory třetích stran včetně plné podpory kompatibility ve spojení s pohyblivými platformami typu D-BOX, podporou VR technologií (primárně Oculus Rift CV1 a HTC Vive). Kombinace DCL + Oculus CV1 + D-BOX nabídne zážitek zejména domácím typům simulátorů, zatímco ELITE Pilot v8.6 a v9.0 nabídne špičkové řešení pro programový výcvik VFR, IFR na simulátorech třídy ELITE Pilot (PCATD – BATD).

Prodej, konzultace, kompletní servis, údržba a instalace a veškeré programy spojené s DCL technologií, budou prováděny lokálně v ČR prostřednictvím naší firmy. Podrobnosti budou následovat v nejbližší možné době, očekáváme, že bychom o DCL měli více informovat během měsíce února, kdy DCL oficiálně vstoupí do prodeje. 

Pokud již nyní máte zájem o DCL na Vašem simulátoru, uvažujete o zakoupení samostatných beranů ELITE DCL YOKE, PRO PANEL II, anebo jste již majiteli konzoly ELITE Pro Panel II a přejete si samostatný upgrade mechanické části na plnohodnotnou technologii DCL, kontaktujte nás za účelem vyžádání podrobné nabídky na e-mailu: info@highinthesky.cz, nebo na e-mailu: info@flyelite.cz .

DCL_Pro Panel II