Další ATD simulátor ELITE EHFCU 2.5 Motion: 4-AXIS instalován v Jablonci nad Nisou

Během uplynulého týdne jsme v Jablonci nad Nisou instalovali další simulátor ATD vrtulníku EHFCU 2.5 Motion pro soukromého uživatele. Tento typ simulátoru představuje nejdostupnější možnou verzi špičkového řešení zcela univerzálního simulátoru vrtulníku, který je navíc opatřen pohyblivou platformou v podobě čtyř nezávislých elektromechanických aktuátorů na bázi D-BOX G5 Haptic. Simulátor se vyznačuje úsporným půdorysem, takže je možné jej umístit prakticky kdekoli. Je možné jej provozovat ve 2D zobrazení s využitím jednokanálové až tříkanálové projekce a současně umožňuje pilotáž s využitím prostředků VR.

Navíc má uživatel možnost instalovat celou řadu komerčních pluginů v podobě různých typů vrtulníků nebo též scenérií a nabízí se tak možnost programového výcviku bez ohledu na typ a vybavení vrtulníku, či přídavné scenérie. Celý systém řešení je modulární a odráží tak v praxi dostupný "budget" klienta. Tentýž simulátor můžeme nabídnout bez instruktorského stanoviště, bez pohyblivé platformy, či velkoplošné 2D projekce s využitím TV nebo projektoru. Namísto pohyblivé platformy, můžeme dodat např. haptickou odezvu typu Buttkicker za účelem maximální finanční úspory. V takovém případě konfigurace na klíč, si tento typ simulátoru může dovolit opravdu každý uživatel PC. 

Vše záleží na přání klienta. Simulátor tohoto typu je vhodný jak pro letecké školy, tak také pro soukoromé uživatele, kteří chtějí docílit možnosti programového výcviku pilotáže vrtulníku bez výrazných kompromisů. Čtyřosá pohyblivá platforma umožňuje velmi komplexní možnosti zhotovení vlastních profilů odezvy fyziky pro každý konkrétní typ vrtulníku zvlášť. Celý simulátor se spouští jedním tlačítkem a uživatelsky tak nepředstavuje absolutně žádné IT nároky na uživatele.

V případě zájmu o zakoupení tohoto typu simulátoru nás neváhejte kontaktovat na: 776 209 582, nebo e-mailu: m.krouza@flyelite.ch .