EHFCU 2.5 Motion: nejpokročilejší ATD výrazně zasahující do programového výcviku pilotáže vrtulníku bez ohledu na typ a avionické vybavení!

V současné době jsme dodali dva samostatné komplety simulátorů ELITE EHFCU 2.5 představující univerzální typ simulátoru ATD pro nácvik pilotáže vrtulníku. Simulátor je osazen čtyřosým řešením elektromechanické pohyblivé platformy typu D-BOX G5 Haptic a celokovové šasi tak dokáže reprodukovat velmi autentickou zpětnou odezvu bez ohledu na to, jaký typ vrtulníku na simulátoru chcete létat. Celá báze je postavena na simulátoru X-Plane 11/12, popř. Prepar 3Dv5/6 s možnosti instalace externích pluginů vrtulníků. Součástí dodávky je jak 2D zobrazení s využitím velkoplošné obrazovky, tak také např. curved screen visual - tedy zakřivená projekční plocha umožňující naprosto unikátní možnost rozdělení pozornosti během létání za podmínek VMC. Nechybí též okamžitá možnost využití VR náhlavní soupravy s možností létat výhradně ve VR prostředí. K dispozici je samostatné instruktorské stanoviště s obrazovkou a kompletní ovládání vrtulníku v uspořádání cyliky, kolektivu, pedálů a pohodlné sedačky. Možnost nastavení tuhosti odezvy cykliky a kolektivu je samozřejmostí. Celý komplet je určený pro soukromé piloty vrtulníků, ale též pro univerzitní účely, letecké školy vyžadující velmi odolný typ univerzálního simulátoru kvalifikace ATD se zaměřením na získání dovedností pilotáže vrtulníku v základních i pokročilých manévrech, se zaměřením na možnost nácviku nouzových i bezpečnostních postupů a v neposlední řadě též možnost plánování a provedení letu - navigační přelety s podporou soudobých trendů EFB. 

EFHCU dodáváme též na přání bez pohyblivé platformy. Výsledná konfigurace vybavení odpovídá výši investice, tedy simulátor lze snadno přizpůsobit individuálním požadavkům klienta.